Det er et stort sprang og spenn mellom smarthuset til Pål Anda Jansen og veteranbilen hans fra 1953.

Mye styres av IT og elektronikken i smarthuset til den daglige lederen i elektrofirma Jansen Elektro, men det er nok få, om noen, elektriske duppedingser som kan måle seg med hans åpne Porsche.

Bilen er en perle og har en fantastisk historie. Den ble blant annet mye brukt av superstjernen Sonja Henie da hun var forlovet med fabrikker Kjell Holm fra Ålesund.

Holm og Henie
– Kjell Holm kjøpte bilen fra fabrikk og ga den trolig i gave til Sonja Henie. Men fikk den i retur da forholdet tok slutt, forteller Pål Anda Jansen.

Det var hans morfar Birger Anda, som kjøpte bilen av Holm. Birger Anda ga den i gave til kona si, Oddlaug. Selv fikk Pål bilen i 40 års-gave av sin far.

I verdenstoppen
– Bilen er ei Porsche 356 kabriolet fra 1953. Denne typen kom i tre modeller: A, B, C og en tidlig A. Min bil tilhører sistnevnte, og det finnes ikke så mange av dem, forteller Pål Anda Jansen.

Bilen er ifølge Sunnmørsposten i så vidt original og god stand at kjennere omtaler den som blant de åtte mest originale av sitt slag i verden.

Jansen Elektro
Pål er daglig leder og største aksjonær i Jansen Elektro. Han har siden 2012 drevet selskapet sammen med to andre av nøkkelpersonene i bedriften, men Jansen Elektro har en langt lengre historie og ble startet av Påls far allerede i 1982.

Oppvokst med bransjen
– Jeg er oppvokst i bransjen og har tilegnet meg mye kunnskap og erfaring fra min far. Og gjennom å ha jobbet i selskapet siden jeg var ferdig utdannet, sier Pål.

Jansen Elektor har holdt til i Nørvevika siden oppstarten og har nå 11 ansatte som prosjekterer og utfører små og store elektroinstallasjoner i forretnings- og næringsbygg, på skip, i eneboliger og hytter.

De hyggeligste
Svaret kommer kjapt når Pål blir utfordret på hvilke egenskaper som kjennetegner Jansen Elektro.

– Jeg håper og tror vi blir oppfattet som dyktige og punktlige, men man skal være såpass ydmyk at man tar inn over seg at det også finnes mange dyktige konkurrenter. Vi er derfor veldig forsiktig med å påstå at vi er bedre enn andre til alt mulig, men vi skal strekke oss langt for å være de hyggeligste, sien Pål med et glimt i øyet.

Lekser først
Som aktiv Taekwondoutøver, ivrig syklist, med hytte på fjellet, eier av veteranbil, og familiemann med barn på skole og i ulike fritidsaktiviteter, føler nok også han av og til på presset. Da kan det være greit å ty til smarte løsninger for organisering.

– Da ungene var mindre var regelen at det ikke skulle være noe TV- titting eller internett før leksene var gjort. Når disse var unnagjort fikk jeg en tekstmelding og åpnet tilgangen til nettet hjemme fra mobilen. I dag har de fått litt mer tillit, hevder han.

Stole på
Tillit er også et stikkord for slik Pål ønsker å drive sin business, men også i forhold til de han handler med.

– I vår bransje handler mye om tillit. Tillit til at vi gjør en skikkelig jobb, holder det vi har lovet, og har en riktig pris. Det er viktig å ha med folk du kan stole på, og tillit er ikke noe man automatisk har, men noe man må gjøre seg fortjent til, mener han.

Data Assistanse
Pål innrømmer glatt at han har noen hull i kunnskapen om hvordan nettverket i sitt smarte hjem, eller på hytta, fungerer.

–  Det har jeg egentlig overlatt til Data Assistanse å ha kontroll på. Er det noe som må rettes, eller har jeg glemt et passord, ringer jeg bare til Kenneth, for han har full kontroll. Man kan jo ikke gå rundt og huske alt slikt, det har jo blitt mye etter hvert. Jeg er opptatt av to ting: At det virker slik det skal, og at det kjapt blir fikset dersom det plutselig slutter å virke, konkluderer Pål.

Med skriver på fanget
Tilliten til Data Assistanse har han muligens arvet. For når faren skal kjøpe IT- utstyr eller trenger support i feriehuset i Italia er det Data Assistanse han ringer til.

– Han kjøper alt der, og drar både modem og datamaskiner med seg frem og tilbake på flyet. Da han kjøpte skriver med Data Assistanse satt han med den på fanget hele flyturen fra Ålesund til Italia, forteller Pål.